Štítky

čtvrtek 18. června 2015

Malá Skála a Greenway Jizera

Rakousy - Zbirohy - Malá Skála - Turnov

21 km

Yedoo






Naskytlo se nám párdenní volno a tak jsme po dlouhé době vytáhly yedoočka a s naší fenkou vyrazily do Českého ráje. 
Ubytovaly jsme se ve vodáckém kempu Zrcadlová Koza u Turnova. Měly jsme chatičku, která na první pohled vypadala docela uboze, ale uvnitř byla čistá s novými palandami a hlavně bylo to velmi levné ubytování.
Takže druhý den jsme se hned vydaly na výlet na Malou Skálu. Nejdříve jsme jely po silnici s trasou 4006 a pak jsme vjely po zelené do lesa podívat se na hrad Zbirohy. Po té samé zelené jsme pak lesem pokračovaly na Malou Skálu, kde jsme se občerstvily v hospodě u Boučků. Když jsem zde byla naposled, téměř před 20 lety, na zahrádce sedělo spousty lidí z usárnami, v maskáčích a někdo brnkal na kytaru. Bohužel jezdit na čundry už není v módě, tak klientela vypadala jako normální turisté a cyklisté ve sportovním. 
Pak jsme se jely podívat na hrad Panteon a zpátky na ubytování jsme se vracely po trase č. 17 - Greenway Jizera. Byla to pěkná nová cyklostezka, která vedla přes několik můstků a železniční viadukt. Původně jsem si představovala, že bude celá asfaltová ( aby na ni mohli i bruslaři ), ale místy byla štěrková. Cestou jsme potkávaly spoustu koloběžců, ale pozrdavit je slovy Trhni si! jsme si netroufaly. Všichni měli koloběžky z půjčoven, většinou Kostky, a dle některých jezdců bylo vidět, že na tom stojí poprvé. Takže také odpadlo klasické koloběžecké - máš Yedoo - jsi socka. 
Je fakt, že naše Yedoočka mají svá nejlepší léta za sebou, nutně potřebují buď renovaci, nebo pořídit jiné malé koloběžky. Je to jejich už 4. sezóna a je to znát. Však je na nich najeto víc než 5000 km. 
Takže zpět na ubytování jsme se vrátily přes Turnov Dolánky, kolem Dlaskova statku a splavu zpět na Zrcadlovou Kozu.

hrad Zbirohy

Malá Skála

greenway Jizera

přejezd železničního mostu

Dlaskův statek

splav v Turnově


Žádné komentáře:

Okomentovat