Štítky

neděle 27. září 2015

Koloběžka tour Šerlich - vlastní trasou

Šerlich sedlo - Velká Deštná - Luisino Údolí - Uhřínov-
Jedlina - Kostelec n.O - Borohrádek - Pardubice

80 km

Kostka








Poslední sobotu v září jsme se zúčastnily tradiční akce pořádané partou ekovelo.cz , a to Koloběžka tour Šerlich 2015, ale jen částečně. Borci z Pardubic jezdí každoročně na koloběžkách trasu na Šelich, tam i zpět.Což je cca 140 km.  Někteří využijí cyklobus a nechají se vyvézt na Šerlich a pak jedou společně zpět. V roce 2014 jsem tuto poloviční trasu absolvovala také. 
Letos jsme se ale na Velké Deštné odpojily a do Pardubic dojely vlastní cestou. Jednak z důvodu, že se nám nechtělo jet hlavním tahem,a také proto, že jezdíme kochací rychlostí a ostatní bysme zdržovaly. A taky jsme se těšily na krásnou krajinu, kterou jsme po trase mohly pozorovat. 
Z Velké Deštné jsme se tedy vydaly po trase č. 4309 na Luisino Údolí a Uhřínov, kde jsme také navštívily náš oblíbený skanzen Villa Nova
Pak jsme sjížděly na Lukavici, kde jsem opět uklepala blatník, tentokrát to prasklo v uchycení. Můj druhý blatník tedy vydržel asi 1000 km. Provizorně jsem to opravila gumičkou do vlasů a jela dál. 
Za Lukavicí po zelené je nová cyklostezka na Lipovku. V mapě jsem ji ještě měla značenou jako polňačku, ale ve skutečnosti je to krásný asfaltový povrch. Pak se jelo po 4311 přes krásné údolí u Slemena do Kostelce nad Orlicí. Zde jsme doplnily vodu a pak už jely známou trasou přes Borohrádek a Holice až do Pardubic. 
Kdybysme se téměř hodinu nezdržely na skanzenu, v Borohrádku bysme potkaly první rychlou skupinu koloběžců, kteří se vraceli do Pardubic. S partou jsme se setkali až ve Spojile u Pardubic v hospůdce. Tam i zpět byli 4 a na Šerlichu je k nim přidali další 3 co s námi cestovali cyklobusem. 

zde nás vyložil cyklobus

Velká Deštná

cesta z hor

kopce za námi

skanzen Villa Nova

údolí u Slemena



Žádné komentáře:

Okomentovat