Štítky

pondělí 21. září 2015

2. sraz koloběžek na Broďáku

Předposlední zářijový víkend jsme se rozhodly strávit na srazu koloběžek pořádaném firmou Kostka . A tak jsme tedy vyvezly naše Kostéčky.
Akce se konala už po třetí ( byl i nultý ročník ), ale pro nás to byl sraz první. Na kemp Brodský u Čeveného Kostelce, kde jsme už na koloběžkách byly v červenci 2014, jsme přijely v sobotu. Potkaly další kamarády z party ekovelo.cz a hned se vydaly soutěžit. Teda my si zajely jen jízdu zručnosti a pak si v partě dali štafetu.
Odpoledne se hromadně vyjelo na výlet do Babiččina údolí.

Zábrodí - Studnice - Babiččino údolí - Červená Hora - Zábrodí

23 km 



Počasí nám přálo, společná cesta cca 140 koloběžek budila na cestě rozruch. U mlýna jsme se občerstvili, zajeli se podívat na rozhlednu v Žernově a pak ( naše parta ještě udělala malé zajížďky na místní osvěžovny) se vrátili na kemp Brodský. Přes den nás místní DJ navnadil rockově metalovou muzikou a tak jsme se těšili na večerní produkci živých kapel. První dvě byly fajn, ta poslední, která následovala po vyhlášení cen a nádherném ohňostroji mě však poněkud zklamala. Chlastací odrhovačky nejsou můj šálek čaje. Ale ostatní byli spokojení a na muziku se pěkně vyřádili. My alespoň pokecali a ztrestali flašku Jeana Caluda Bechera.

Druhý den jsme se kolektivně vydali na další výlet.

Zábrodí - Červený Kostelec - Rtyně v Podkrkonoší - Zábrodí

14 km



Byla to exkurze do nejstaršího domečku v Čechách, roubenné chaloupky zapsané jako Národní kulturní památka v Rtyni v Podkrkonoší. Počasí už nebylo tak krásné jako předešlý den a po prohlídce začalo maličko krápat. To se oddělila první půlka koloběžců a vracela se na kemp. My jsme raději zůstaly u domečku a dobře jsme udělaly, neb přišel malý přívaláček a naši kolegové dojeli na kemp promočení. Z naší skupiny byli mokří jen ti, co neměli blatníky. Ku podivu v Červeném Kostelci a i na kempu vůbec nepršelo.

Po návratu na kemp jsme pobalily a jely domů.
Byl to příjemně strávený víkend, děkujeme Kostkovic za super akci a našim kamarádům za spousty srandy.

kostéčka kam se podíváš

jízda zručnosti

koloběžkárna v Babiččině údolí

pohled od rozhledny v Žernově

panoramata Krkonoš s našimi borci

skoky do vody

historická roubenka

sjezd na kemp

Žádné komentáře:

Okomentovat