Štítky

pondělí 21. října 2013

Peklo a Dobrošov

Peklo u Nového Města n. Metují - Náchod - Dobrošov - Česká Čermná - Peklo

20 km


Navzdory dlouhodobým předpovědím počasí se říjen vyvedl. Teplo, slunečno, ideální podmínky pro výlety do přírody. A tak jsme v neděly nezahálely a vyjely si do Pekla u Nového města nad Metují. Zde se křižuje spousta cyklostezek  a my si vybraly nejdříve č. 4034 vedoucí podél řeky do Náchoda. Tady jsme si na č. 22 hezky vytlačily koloběžky do kopce do Lipí a pak po modré na Dobrošov. Zde je Jiráskova turistická chata a protože byla otevřená, tak jsme se zde občerstvily. Dále jsme se projely kolem pevnostního opevnění a sjely kopec po žluté do České Čermné.
 Pro zajímavost uvádím, že jsem včera navštívila Čermnou nad Orlicí, takže bych měla ještě na kolobežce jet do třetí Čermné která se nachází někde v Orlických horách.
Pak jsme pokračovaly po zelené turistické, která se napojila na stezku č. 4306 která nás krásným 5 km dlouhým sjezdem zavedla zpět do Pekla kde zůstalo auto.
Užila jsem si focení podzimní přírody. Možná někomu přijde divné, že stále fotím svoji fenku, ale většinou běží přede mnou, tak mi pořád leze do záběru. A třeba jí to dělá dobře být modelkou.


Metuje

cesta z Lipí na Dobrošov

Jiráskova turistická chata

pohled do údolí

panorama od turistické chaty

po roce opět jedna koloběžková reklamní

opevnění Dobrošov

stezka č. 4306

4306 a pes

Peklo


Žádné komentáře:

Okomentovat