Štítky

čtvrtek 9. června 2016

Na kostelík do Řečan a moje první píchnutí

Pardubice - Živanice - Kladruby n. Labem - Řečany n. Labem

30 km

Kostka




Protože v týdnu bylo krásné počasí a my měly volno, naplánovaly jsme si celodenní výlet. Původně jsme chtěly ujet tak 50 - 60 km a shlédnout románský kostelík v Řečanech nad Labem, který je nejstarší sakrální památkou na Přeloučsku. A protože na stránkách pohyb.cz vymysleli zajímavou výzvu - a to každý týden se vyfotit u určeného objektu - tento týden u rozhledny, naplánovaly jsme si nějakou také potkat. První byla rozhledna - vodojem v Kladrubech nad Labem a na druhou jsme chtěly dojet k Cholticím. Vše ale nakonec dopadlo jinak.
Takže jsme nejdříve jely po trase 4041 do Valů, pak okolo písníku v Mělicích na Přelouč a odsud po trase 2 na Kladruby nad Labem. Viděly jsme i pastviny s koníky, vyfotily si koloběžky s vodárenskou věží a sjely do Řečan. Kostelík nás překvapil jak byl maličký, bohužel byl zavřený, bývá otevřený ve čtvrtky odpoledne. Když jsme z Řečan mířily na Zdechovice, ozvalo se za mnou hlasité TSSSSS. Píchla jsem a jelikož nevozím náhradní díly, stejně bych si to neuměla opravit, rozhodly jsme se vrátit se vlakem domů. Ještě jsme se ptaly kolemjdoucích, zda tam není cykloservis. Štěstí alespoň bylo, že se nám defekt stal v obci, kde jezdí přímý cyklovlak do Pardubic a ten taky za pár minut jel.

Přelouč

Kladruby nad Labem

u hřebčína

kostel sv. Máří Magdaleny



Pardubice - Opočínek - Pardubice 

20 km

Kickbike


Ještě tentýž den, jsem večer vzala kickbike a jela se projet k Opočínku, kde jsme z vlaku viděly krásné pole s vlčími máky trošku si zafotit.
Takže nakonec jsem plánovaných 50 km za den udělala.





Žádné komentáře:

Okomentovat