Štítky

sobota 16. května 2015

Po stezce č. 18

Choceň - Letohrad a zpět

70 km

Kostka






Další květnovou sobotu jsem se zůčastnila narychlo svolané akce a to výjezdu vlakem do Chocně. Vzhledem k tomu, že se odpoledne měl hrát hokej, tak jsme jeli jen tři a náležitě si to užili. Ti co zůstali doma u televizí jistě litovali, neb jsme prohráli a oni ještě přišli o krásný výlet. 
Takže jsme z Pardubic vyjeli vlakem do Chocně, kde jsme celou cestu jeli po stezce č. 18 až do Letohradu. Projeli jsme Brandýs nad Orlicí, Ústí nad Orlicí, navštívili hrad Landšperk a vjeli do Letohradu. Zde jsme se chtěli stavit na oběd, ale byla tu právě pouť a všechny místní hospody plné. Ze stánků jsme si netroufali nic ochutnat a tak jsme jen v krámě zakoupili rohlíky, salám a nebo koláčky a na lavičce se najedli. Zpátky jsme jeli tou samou cestou a tak jsme se  stavili v kiosku na cyklostezce na langoše. A samozřejmě pivo. Celá cesta vedla nádhernou krajinou, louky, řeka Orlice a dobrý povrch stezky. Někde jsem četla , že je to jedna z nejkrásnějších cyklotras v ČR a můžu tomu dát za pravdu.
Z Chocně jsme jeli zase vlakem do Pardubic. Výlet byl super, tempo tak akorát, rychlostní průměr jsme měli cca 15,7 což je pro mě ideální. Zpátky to bylo celou cestu mírně z kopce, ale začal foukat protivítr, tak bych řekla, že tam se snad jelo lépe. I s cestou na nádraží v Pardubicích mi to dnes dalo 75 km.
Super výlet, díky kluci.

v Brandýse

památník nezodpovědným rodičům?

hrad Landšperk

krajina při čekání na přejezd vlaku

Žádné komentáře:

Okomentovat