Štítky

neděle 2. července 2017

Z Kolína do Pardubic

Kolín - Malešov - Kutná Hora - Týnec nad Labem - Přelouč - Pardubice

82 km

Kostka




Na sobotní výlet jsme se s Danou, jejím elektrokolem a mojí kostéčkou dopravily vlakem do Kolína. Tady jsme chtěly navštívit židovský hřbitov, ale protože byla sobota a šabat tak nám to nebylo umožněno. Někde to nedodržují a i v sobotu na hřbitov pouští. Tak jsme se tedy vydaly dál na další v Malešově. Měly jsme nastaveného pana Marcela v navigaci, ale jednak jsem ho špatně slyšela a tak jsme si nejdříve zajely nechtěně na Bojiště a pak nás vypekl u vodní nádrže Vrchlice, kdy nás zavedl ke hrázi. Ta ale nebyla průjezdná a tak jsme to musely objet po modré turistické. Před Malešovem nás chytil déšť, ale autobusová zastávka nás zachránila. Pak jsme sjely na židovský hřbitov. Ten byl sice také zavřený, ale docela neslušně jsem si přelezla zeď a šla si ho vyfotit. 
Pak jsme to vzaly směr Kutná Hora, to už bylo krásně z kopce. Cestou jsme potkaly kemp Malešov a tady jsme se najedly. Byly jsme i zvány na večerní hudební produkci, ale to už jsme musely odmítnout. I tak jsme měly zpoždění, bylo nějakých 16 hodin a my měly sotva polovičku cesty za sebou. Kutná Hora byla plná uzavírek, takže jsme tam sjely po hlavní silnici a pak smer Přelouč jsme přelézaly koleje u nádraží. Abysme se vyhly další hlavní silnici, vzaly jsme to na Týnec nad Labem, kde jsme ještě v cukrárně dostaly poslední kávu a ta nám velice bodla. Dále jsme pokračovaly po trase č. 2 podél Labe. V Kladrubech si i pohladily koníky a od Přelouče už sama jsem to jela do Pardubic. Domů jsem dorazila témeř za tmy. 


vodní nádrž Vrchlice - neprůjezdná

krajina nad vodní nádrží

židovský hřbitov Malešov

Malešov

Kutná Hora

slepá ramena Labe

cesta na Kladruby

koníci, možná starokladrubští ( v koních se nevyznám)
a ještě jedna fotka z relaxu pod elektrickým vedením. Nerada se někde uveřejňuju, ale tahle fotka se docela povedla, na to že byla focena samospouští a nebyly na ní použity žádné úpravy.


Žádné komentáře:

Okomentovat