Štítky

čtvrtek 26. května 2016

3 výlety v kraji českých literátů

1.  Zábrodí - Hronov - Náchod - Kramolna -Zábrodí

41 km

Kickbike






Pár dní v květnu jsme se rozhodli strávit na Kempu Brodský . Jelikož jsem tu byla jako doprovod rybáře a do plně naloženého auta se mi vešla jen malá koloběžka, volba padla na Kickbike.
Náš třídenní pobyt byl ve všední dny, takže kemp byl téměř liduprázný a byl zde božský klid. Raději dám přednost zpěvu ptáčků než vyhrávání rádia a povyku lidí.
Začnu popisem hlavního výletu který jsem si udělala druhý den.
Vyjela jsem z kempu po trase 4095 a pak po žluté do Hronova.Cestou jsem potkala rozhlednuna Vršině, ale bylo zataženo, tak nemělo smysl na ní lézt.  V Hronově jsem nahlédla k rodnému domku Aloise Jiráska, ale víc se mi líbila místní zvonice s hřbitůvkem. Pak jsem pokračovala po trase 22  až do Náchoda. Nová stezka tu vede polem, má krásný asfalt a několik míst s odpočívadly. V Náchodě jsem se rozhodla podívat se na Dobrošov, a i tam jsem stále přes Lipí jela ( místy tlačila ) po č. 22.  Myslela jsem, že si dám v Jiráskově chatě alespoň polévku, ale ještě byla před sezónou zavřená. Stále bylo zataženo, takže se ani nekonala má oblíbená panoramata. Když jsem po červené sjížděla zpět na Náchod, ukázalo se sluníčko. V Náchodě jsem prošla náměstí a po červené kolem zámku hledala výpadovku. Cestou jsem potkala zajímavý vojenský hřbitov, to mě spíš mrzelo, že je slunečno, fotky bez sluníčka by byly zajímavější. Na kemp jsem se vrátila po červené a trase 4095 zpět na Broďák. Cestu jsem si užila,zdálo se mi, že jsem povětšinou jela z kopce, ale dle profilu trasy to byla napůl.

rozhledna u Horní Radechové

Hronov

stezka č. 22

Jiráskova chata

vojenský křbitov



2. Zábrodí - Červený Kostelec - Rtyně - Olešnice - Zábrodí

12 km




První den našeho pobytu se v okolí stále honily bouřky a tak jsem se dostala jen na krátký výlet navečer. Jela jsem na rozhlednu U Rtyně a chtěla si fotit západ slunce. Ta mě však zklamala, byla jen taková maličká a z výhledem na benzínku.





3. Zábrodí - Řešetova Lhota -Žernov - Zábrodí

25 km

Třetí výlet a poslední den krátkého pobytu v kraji Boženy Němcové jsem se jela podívat na rozhlednu na Žernově, kterou jsem už navšívila při srazu koloběžek. Nejdříve po trase 4018 a pak 4057.  Mezi Žernovem a Červenou Horou v úterý řádilo tornádo a ještě teď to bylo na stromech znát. Pak jsem se po silnici přes Trubějov vrátila na kemp. 




Další fotky na Rajčeti . Jak je patrno, užila jsem si hlavně focení ptáčků.


3 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoooj!
    Koukám,že jsi projela klasické trasy,které brázdíme s našima kolobkama kolem Náchoda.Příště můžeš jěště zajet do Kudowy Zdroj,mají to tam pěkné.Jinak pravidelně kelišuju tvoje stránky,pěkné fotky i výlety.Měj se krásně a trhni si :-).Laďas z Náchoda.

    OdpovědětVymazat