Štítky

neděle 20. dubna 2014

Okolí Hrádku u Nechanic

Hrádek u Nechanic - Kunčice- Prasek- Nechanice - Hrádek

23 km


Velikonoční výlet se psem a koloběžkami jsme si udělaly do Hrádku u Nechanic a okolí. Na parkovišti u zámku jsme nechaly auto a jely si nejdříve prohlédnout zámecký park kde je i golfové hřiště. Po té jsme pokračovaly po zelené turistické přes Kunčice do Praseku. Cesta vedla lesem a po polní cestě a byla většinou z kopce. Pak jsme sjely do lesa na č. 144 směr Nechanice. Původně jsme tam chtěly dojet po č. 4289, ale odbočily jsme trošku dřív a tak jsme musely kus po silnici. Z Nechanic jsme jely po cyklistické stezce a červené do Lubna a tady vystoupaly na Jehlický vrch kde je krásná vyhlídka. Altánek s posezením, popisky výhledu, je tu i razítko které si můžete dát do deníčku a vzkazník. Tam jsme se také podepsaly. Pak jsme lesem po červené sjely zpět na parkoviště.

Hrádek u Nechanic

golfové hřiště

blatouch bahenní

cesta směr Prasek

odpočinek v Praseku

vyhlídka Jehlický vrch




Den před tímto výletem, tedy 19.4. byl u nás v Pardubicích Vinařský půlmaraton s účastí asi 120 koloběžců. My jsme ale přišly jen fandit, na citynách by se asi moc závodit nedalo. Začínám však přemýšlet o doplnění vozového parku. Zaujaly mě silniční koloběžky. Závodit však nemíním, ale hodila by se mi koloběžka vhodnější pro dlouhé výlety. Mám v plánu navštívit nějakou půjčovnu a koloběžku si na celý den vypůjčit. Mými favority zatím jsou Mibo Geroy nebo Kickbike G4.

Aktualizace: koloběžců na půlmaratonu bylo 101
O velikonoční pondělí jsem se zúčastnila Pardubického dupání a vyzkoušela Geroye, G4 a novou Kostku Tour3 která mě mile překvapila a uvažuju o jejím pořízení.

Žádné komentáře:

Okomentovat