Štítky

pondělí 9. září 2013

Z Trhové Kamenice do Pardubic

Trhová Kamenice - Veselý kopec - Ležáky - Žumberk - Saltiňany - Pardubice

57 km

Na nedělní výlet jsme využily služeb cyklobusu a nechaly se přepravit z Pardubic do Trhové Kamenice. Yedoo City a Mezka jsme měly naložené v autobusu, nebyl s tím vůbec žádný problém.
Z Trhovky jsme se jely podívat na skanzen na Veselém kopci, ten jsme projely po zelené do Rváčova. Tady jsme se zastavily u zvláštně vyzdobené chalupy, ověšené panenkami a jinou veteší. Majitel se s námi dal ochotně do řeči a dovolil si tu kuriozitu vyfotit. 
Pak jsme hledaly nějakou hospodu kde by se dalo naobědvat, ale neúspešně. Musely jsme si vystačit se svačinou z domu. Po silnici cestou 4183 jsme se dostaly do Včelákova a odsud po modré turistické a památné území obce Ležáky. Z Ležáků jsme jely po silnici přes Bošov stále po modré do Žumberku. Tady jsme navštívily zříceninu hradu. Pak po silnici do Lukavice a cestou 4113 do Slatiňan, kde jsme se konečně najedly v motorestu. Ze Slatiňan do Chrudimi je krásná cyklostezka 4112 podél řeky Chrudimky. V Chrudimi jsme navštívily cukrárnu a pak ještě úžasnou čajovnu Luna, kde jsme si koloběžky mohly nechat na zahrádce. Po zeleném čaji jsem byla tak nabuzená, že bych ujela dalších 50 km. No a pak zpátky do Pardubic. Z Trhové Kamenice do Pardubic je to asi 52 km a povětšinou z kopce. 


koloběžky v cyklobusu

skanzen Veselý kopec

kuriózní chalupa

cesta z Rváčova na Včelákov
vypálená obec Ležáky

hrad Žumberk

Chrudim

koloběžky v čajovně


Žádné komentáře:

Okomentovat