Štítky

úterý 30. července 2013

Na Jinolické rybníky

tour de české skály III.

7 km



 Poslední den naší dovolené jsme se přesunuly do Českého ráje. Nejdříve jsme pěšky navštívily Prachovské skály a odpoledne naplánovaly projížďku na koloběžkách.
Z parkovište u skal jsme jely po modré kolem Jinolických rybníkůn na Bradu a zpět. Vedro bylo nesnesitelné, takže jsme ujely jen 7 km.

vyhlídka na Trosky

Jinolické rybníky

cesta z Brady

S koloběžkami  v kufru po tajemných místech

Ještě musím napsat jak jsme se jely podívat na další tajemná místa naší republiky, na které mě inspirovala dříve zmiňovaná Enigma.
Jeden den se tedy koloběžky vozily v kufru auta. Nejdřív jsme z Kokořínska jely na Panenský Týnec. Rozhodně je to příjemné místo, možná jsme i nějakou energii v chrámu pociťovaly. Pak jsme se jely podívat na menhir v Klobukách. Původně jsme tuto cestu chtěly absolvovat na koloběžkách, ale bylo dost vedro a celá cesta je po silnici, tak jsme nechtěly trápit sebe a ani naši fenku Sáru.
A tento den jsme ještě stihly zříceninu hradu Starý Bernštejn. V Enigmě psali že se tam zvířata bojí a nechtějí tam být. Hrad byl sice nepřístupný, ale na kopec jsme se vyškrábaly a obešly alespoň hradby. Nic nepříjemného kromě děsného vedra tam však nebylo a Sára se spokojeně  proběhla. Pak jsme se ještě spojily s jednou rodinkou z naší party a přesunuly se na výše uvedený Český Ráj. Bylo už hodně po 19 hodině a hledali jsme ubytování. To jsme našli v bývalém pionýrském táboře u Mladějova. Levně jsme se vyspali v chatkách. Jen nás zarazilo, že kemp byl téměř prázný. Dělali jsme si z toho legraci a místo pojmenovali " U mrtvého pionýra".

naše maličkosti u menhiru

Panenský Týnec

hrad Starý Bernštejn



Žádné komentáře:

Okomentovat