Štítky

sobota 2. srpna 2014

Ze Dvora Králové do Pardubic

Dvůr Králové - Kuks - Jaroměř - Hradec Králové - Pardubice

73 km

Kostka


Na výlet po labské trase č. 2 jsme si druhou Kostku půjčily z půjčovny a protože jsme již jednou část této stezky jely, vydaly jsme se ve všední den, neboť o víkendu tam býva narváno. Počasí bylo ideální, zataženo, bez deště a žádné vysoké teploty.
Vlakem jsme se nechaly z Rosic nad Labem přepravit do Dvora Králové. V Rosicích nás už průvodčí nechtěl pustit do vlaku, že prý je plno. Přes jeho protesty jsme se ale vecpaly, cyklisté co měli kola ve stojanech našteští vystupovali v Hradci. Ve vagonu byly jen dva stojany. V Hradci nastoupili též navzdory průvodčímu další, s němi jsme svorně zanadávaly jak české dráhy propagují cyklistiku a mají ve vagónu jen dva stojany a pak jsme si všimli, že tam jsou další 4, stačilo jen sklopit sedadla a samotný průvodčí o nich nevěděl.
Ze Dvora Králové jsme vyjely po 4133 do Kuksu, a projely Braunův Betlém. Tady kousek pod viaduktem jsme měla na tachometru najetých prvních 1000 km na své Kostce. K té příležitosti tedy dostala jméno Ričmond (  postava z Ajťáků). Někdo pojmenovává stroje ihned po zakoupení,  moje koloběžka ho dostala až v dospělosti ( jako indiáni) .
Dále jsme projely Kuksem, hospitál je zavřený, a dojely do Jaroměřě. Trasu Jaroměř Hradec Králové jsme si vyloženě užily. Je to krásná rovinka podél Labe.
V Hradci se občestvily v hospodě, koupily vodu na cestu a po dohodě, že to do Pardubic dáme, pokračovaly po č.2. Přes Vysokou se nám ale nechtělo jet, protože tam jezdí dost aut, namířily jsme to na Roudničku a hradecké lesy. Tam jsme původně chtěly sjet na trasu 4120, ale před rozhlednou Milíř jsme nějak zakufrovaly a ocitly se u rybníka Cikán. Takže jsme raději pokračovaly lesem po žluté až na rozcestí Borkovník, kde jsme sjely do Borku. Zbytečných 5 kilometrů navíc. Už šetříme na navigaci.
Z Borku už pak do Pardubic po silnici přes Újezd a Sezemice. Tato cesta byla cca 73 km. Plus ještě další popojíždění po městě, vracení koloběžky mi za den hodilo 85 km.

nádraží Rosice

Betlém

první tisícovka ( po 3 měsících od zakoupení)

uzavřený Kuks

cyklotrasa č. 2

před Lohenicemi

Hučák v Hradci Králové

už jsme "skoro" doma



 

Žádné komentáře:

Okomentovat