Štítky

neděle 6. července 2014

Pohodový výlet z Vysočiny

Trhová Kamenice - Nasavrky - Licibořice - Slatiňany - Pardubice

54 km

Kostka

S Kamarádkou Květou, která má Mibo Geroy jsme si udělaly výlet s využitím cyklobusu. Nejdříve jsme se bály jak se naše koloběžky vejdou do stojanů v buse, ale vypadá to že tam seděly lépe než kola.
Vytoupily jsme v Trhové Kamenici, odsud jsme jely po 4121 na Nasavrky. Po cestě jsme uviděly Keltský skanzen , který je sice ve výstavbě, ale ochotní dobrovolníci nás tam nechali se projít. Dále jsme jely kolem rozhledny Boika, na kterou se dá zdarma vylézt. Krkonoše jsme ale neviděly,do dálky vše bylo v mlžném oparu. Dále jsme pokračovaly po 4112 přes Křižanovickou přehradu na Licibořice. Zde jsme projížděly kolem kozí farmy a právě tady probíhala akce, takže jsme se zastavily, daly si malé občerstvení, prohlédly roztomilá zvířátka a zakoupily med. Dále pak po 4177 na Smrkový Týnec. Bylo to z kopce a pobavilo mě, že jeden cyklista to rozšlapal a chtěl předjet Květu na koloběžce, která ani nedupla. Když zjistil že to nejde, zařadil se a v tu jsem ho předjela já. Dále jsme jely na Rabštejnkou Lhotu kolem zříceniny Rabštejnek a zajely na Podhůru do městských lesů. Ze Slatiňan jsme jely po cyklostezce podél Chrudimky do Chrudimi, zde se stavily v cukrárně a pak zpátky do Pardubic přes Třebosice a Staré Jesenčany.
Stihly jsme toho dost vidět a ještě jsme se s dostatečnou časovou rezervou vrátily domů. Kdyby nebylo takové vedro, možná bysme výlet natáhly a udělaly víc kilometrů.

koloběžky v cyklobuse

polozemnice na skanzenu

lom u skanzenu

sloup s 4 jazyčným nápisem (ještě anglicky a německy)

rozhledna Boika

Křižanovická přehrada

kůzlata na farmě

městské lesy Podhůra

Chrudim

Žádné komentáře:

Okomentovat