Štítky

pondělí 28. července 2014

Na jeskyňku u Velkých Svatoňovic

Velké Svatoňovice - Sedmidomí - Lhota - V. Svatoňovice

19,5 km

Yedoo



Po delší době jsme vyvezly na výlet naše Jedůčka a čubinu. Hlavní důvod návštěvy této oblasti byla naše kamarádka , která potřebovala malou pomoc při oblékání do sárí na svatbu, a tak jsme to spojily s výletem.
Auto jsme nechaly na výchozím značení modré turistické a po posilnění ze svatební výslužky jsme se vydaly lesem podívat se na Čížkovy kameny. Projely jsme místy zvanými Kvíčala a Sedmidomí ( domů jsme napočítaly asi 15 ), a pak částečně jely a částečně vedly koloběžky k jeskyňce. Při pohledu na ní se mi zastesklo po klasickém čundru na které jsme dříve jezdily. Jeskyňka byla podle trampských zákonů připravena na dalšího nocležníka, vystlaná čerstvými větvemi a kupka dřeva na otop.
Pak jsme po zelené sjely do Lhoty a odsud se vracely po cyklotrase 4209 zpět do Velkých Svatoňovic. Ještě jsme měly v plánu navštívit dřevěné mosty u Bohuslavic, ale bylo vedro a začala se stahovat mračna na bouřku ( která nakonec nebyla ), tak jsme od toho upustily a vrátily se do Velkých Svatoňovic.
Pak jsme se autem přemístily na kemp Broďák u Červeného Kostelce, kde jsme přespaly abychom druhý den uskutečnily další výlet.

od Velkých Svatoňovic

pohled na Krkonoše

Čížkovy kameny

jeskyňka

připravená na spaní

pohled na Královecký Špičák

chaloupka


Žádné komentáře:

Okomentovat