Štítky

neděle 19. června 2016

Ústí nad Labem - výletnicky a se závodníky

Ústí n.Labem - Lipová - Děčín - Velké Březno - Ústí n. L.

53 km

Kostka 





Předposlední červnová sobota byla ve znamení Ústecké 24 hodinovky - závodu štafet i jednotlivců v koloběhu a my byly při tom. Ne jako závodníci, ale jako doprovod mužstva Ekovelo.cz.
Když se přijelo do Ústí nad Labem do parku na Severních terasách, rozbili jsme tábor a naši borci se dali do závodění. Závod spočívá v tom, že závodník nebo družstvo musí 24 hodin jezdit v parku a vyhrává ten, kdo najede víc kilometrů.
My jsme se zatím vydaly na výlet směr Děčín. Vyjely jsme na Chuderov, Lipovou a Slavošov. My , pocházející z kraje rovin jsme byly unešeny výhledy a panoramaty kraje. Většimu kopců jsme si sice vytlačily, ale i tak to bylo krásné. Před Děčínem nás začala dohánět bouřka, ale naštěstí jsme jí ujely a chytla nás ve městě, kde jsme se mohly ukrýt u obchoďáku. Druhé bouřce jsme už ujely cestou nazpět po trase č. 2 podél Labe. Cesta byla pohodová rovinka a potkaly jsme i pár koloběžců. Když jsme přijížděly do  Ústí nad Labem blížila se třetí bouřka. Zpět na Terasy jsme se dostaly přes Beritno údolí. Akorát když jsme z údolí vyšly začal plavák s krupobitím které jsme přežily téměř v suchu pod vchodem jednoho paneláku. Nahodila nás však projíždějící auta valící se vodou.
Naši kamarádi i za bouřky statečně dupali a umístili se na suprovém 3. místě.






A druhý den jsme se byly projet - projít na Erbenovu rozhlednu.







Žádné komentáře:

Okomentovat