Štítky

sobota 7. května 2016

Přes 3 hrady

Potštejn - Borovnice - Vrbice - Kostelec n. O. - Záměl - Merklovice - Brnná - Potštejn

40 km

Kostka






Každoročně počátkem května se koná  tradiční Pochod přes 3 hrady  pořádaný Sokolem Sopotnice. Letos to byl již 44. ročník a poprvé zde byla trasa udělaná pro koloběžky a tak jsme na této akci nemohly chybět. Již dříve jsme se zúčastňovaly na pěší trasy a jednou jsem to jela i na kole, od doby co mám koloběžku jsem se k tomu párkrát chystala, ale nakonec se nedostala.
Trošku jsme si ale původní, pořadateli naplánovanou trasu poupravily a najely příjemných 40 km. Původní trasa byla plánovaná na 27 km.
Z Potštejna až do Přestavlk jsme se držely původní trasy, ale tady se nám nechtělo jet po hlavní silnici a tak jsme uhnuly na Chleny a navštívily rozhlednu Vrbice. V Kostelecké lhotě byla první kontrola, pak jsme pokračovaly do Kostelce a odsud po žluté do Doudleb. Plánovaná cesta vedla po nové cyklostezce, ale my to jely raději lesem kde bylo příjemně a ještě jsme se zastavily u studánky. Z Doudleb k druhé kontrole do Záměle jsme jely po trase pochodu a po Záměli si zase vymyslely svoji cestu a to na Merklovice. Kopec jsme si vytlačily a výhled do kraje to byl úžasný. Pak jsme pokračovaly po červené na Brnnou a podél řeky přes Vochtánku zpět do Potštejna. Současně se také konalo sjíždění Orlice a tak pro nás absolutní suchozemce bylo zajímavé sledovat vodáky jak zdolávají Divokou Orlici.  

poutní místo Homole

rozhledna Vrbice

splav za Kostelcem nad Orlicí

hrad Potštejn

Divoká Orlice

medaile a diplom

Žádné komentáře:

Okomentovat