Štítky

neděle 26. dubna 2015

Otevírání lázeňské sezóny v Litomyšli

Vysoké Mýto - Vraclav - Džbánov - Cerekvice n. L. - Litomyšl
Litomyšl - Tržek - Hrušová - Vysoké Mýto

48 km

Kostka







Poslední dubnový víkend se konalo tolik akcí, že jsme nevěděly na kterou dřív, ale nakonec jsme spojily 3 najednou. A to výlet na koloběžce, návštěvu Litomyšle s akcí Lázně ducha a ještě jsme si odskočily na Rockové vítání jara
Autem jsme se tedy přiblížily do Vysokého Mýta, kde jsme ho nechaly na parkovišti u Lidlu a vyjely po zelené na Vraclav, podívat se na Barokní areál. Pak jsme pokračovaly do Litomyšle přes Knířov, Džbánov a Cerekvice. Za Tržkem jsme sjely do lesa po zelené k rybníku Košíř a přijely do Litomyšle na lázeňskou kolonádu.Touto cestou to bylo do Litomyšle 29 km. Tam jsme se potkaly s přáteli, občerstvily se a vydaly na zpáteční cestu do Mýta. Tentokrát jsme použily novou cyklostezku na Tržek, kterou jsme v mapě ještě zakreslenou neměly, ale všimly jsme si jí při cestě tam. V Cerekvici jsme jely rovně na Hrušovou a po druhé straně do Vysokého Mýta. Tuto cestu jsme si vyloženě užily, byla ještě krásnější než cesta tam, také spíše z kopce a hlavně už nefoukal vítr. Tato cesta byla dlouhá 17 km.
V Mýtě jsme ještě koupily občertvení na další akci a autem se přesunuly do Potštejna, kde se odehrávalo na tábořišti Vochtánka Rockové vítání jara. Je to rockovo metalový festival s dlouholetou tradicí který pořádá spřátelená skupina Rádio Jerevan. Tam jsme nechaly auto na náměstí a na Vochtánku se přiblížily na koloběžkách, takže ještě další 3 km k tomu. Za celý den i s popojížděním nám to dalo 51 km. 

cesta na Vraclav

Barokní areál Vraclav

kostelík Knířov

u rybníka Malý Košíř

krásné černé stroje

Litomyšl

nová stezka na Tržek

hradby Vysoké Mýto

Žádné komentáře:

Okomentovat