Štítky

středa 6. července 2016

Koloběžka tour Sázava

Ždírec na Doubravou - Havlíčkova Borová - Přibyslav - Sázava - Vepřová - Ždírec.n.D

54,5 km

Kostka

Na druhý červencový státní svátek byl naplánován výlet s partou Ekovelo.cz a cíl cesty byla cyklostezka Přibyslav - Sázava
Původní plán, přiblížit se k místu určení vlakem , jsme zavrhli. Nejen z důvodů časových, přestupovacích, zamlování vagónů, ale hlavně z finančních. Jen cesta koloběžek a jejich majitelů by stála odhadem 1800 za skupinu, takže se sehnala dvě auta, z toho jedno s přívěsem a vyrazili jsme v počtu 8 koloběžců a jedna šestiletá cyklistka. 
Auta jsme zanechali na kraji Ždírce na Doubravou u obchoďáku a jeli směr Krucemburk, kde jsme se napojili na trasu 4122 a 16  na Havlíčkovu Borovou a Přibyslav. Počasí , až na silný boční vítr, bylo fajn, příjemných 18 stupňů. VPpřibyslavi jsme se stavili na oběd v restauracu U Kubínu a protože nás zde byla většina členů Ž - týmu, tak jsme hotovky ohodnotili na 9 Michellinských Kostek. 
Pak už jsme se napojili na vyhlášenou stezku č. 19 po staré železnici. 

Je to 10 kilometrů dlouhý úsek na místě starých kolejí, vedoucí malebnou krajinou. Příjemný asfaltek vhodný i pro brusle. Loni jsem tuto trasu také navštívila, jednou neúspěšně, protože jsem měla sebou svoji fenku a psi sem nesmí ani na vodítku a jednou úspěšně, kdy jsem si tuto trasu projela na Kostce tam a zpět. Vypadá to, že trasa se bude prodlužovat, nejspíše až do Žďáru nad Sázavou.

Ze Sázavy jsme pokračovali na Velkou Losenici po 4156 a Vepřovou. U rybníka Řeka jsme si dali malé občerstvení a zdárně dojeli do Ždírce k autům.











Žádné komentáře:

Okomentovat