Štítky

středa 1. července 2015

Z Častolovic do Pardubic

Častolovice - Kostelec n. Orlicí - Borohrádek - Holice - Pardubice

48 km

Kostka






První červencový den jsme se rozhodly pro výlet vlakem do Častolovic, mylně jsme předpokládaly, že v týdnu moc kol nebude. V Pardubicích ve vlaku na Hradec Králové to bylo v pohodě, ale v Hradci nastupovalo asi 20 cyklistů a vlak měl jen 8 míst pro kola. Vecpaly jsme se tedy do prvního vagónu a k nám asi ještě 15 šlapek. Strojvedoucí sice nadával, že víc kol ta být nemůže, ale průvodčí byla v pohodě a říkala, že o víkendech dávají o cyklovagón víc.
Vystoupily jsme v Častolovicích, dojely k zámku a zde se prošly parkem s oborou pro zvěř. Pak jsme se jely podívat do Kostelce nad Orlicí na Nový Zámek, který jsme ještě neviděly. 
Zde jsme u zámku posvačily  a po stezce 4363, která vedla parkem a údolím jely zpět do Častolovic. V Česticích jsme odbočily na stezku 4317 na Zdelov. Cesta vedla lesem a bylo to v tom vedru příjemné a ještě jsme mohly ochutnávat borůvky. V Šachově jsme našly za kostelem mezi domy zkratku a sjely na silnici a posléze na žlutou turistickou, která nás dovedla na splav u Borohrádku. Zde jsme se ve vodě krásně osvěžily. Pak jsme v Borohrádku navštívily naši oblíbenou pražírnu kávy pana Frolíka a daly si kávičku.
Z Borohrádku jsme jely cyklotrasou na Veliny a zde skončila ta příjemnější část našeho výletu. Pak už se jelo po silnici na Holice, Dolní Ředice a Choteč.Tak jsme se v tom vedru doplácaly přes Sezemice do Pardubic.

zámek Častolovice

jeleni

park Častolovice

Nový Zámek, Kostelev n.Orl.

cyklostezka v parku

splav Borohrádek

na kávičce

cyklostezka Borohrádek - Veliny

Žádné komentáře:

Okomentovat