Štítky

pátek 19. června 2015

Vlastním pohonem na Kozákov

Rakousy - Klokočí - Kozákov - Prackov - Rozumov - Rakousy

22 km

Yedoo




Druhý výlet našeho pobytu v Českém ráji byl přesně v našem dávném stylu : prostě svépomocí se jakkoliv dostat na nějaký vrchol a ten si sjet dolů.
Takže jsme se vydaly od Zrcadlové kozy na Klokočí cestou, která vedla od zastávky Betlém. V Klokočí jsme si obhlédly hrad Rotštejn. Kdysi se tu natáčela pohádka Z čerty nejsou žerty. Pak jsme se po modré a následně červené dopravily na Kozákov. Nejdžíve byly cesty v pohodě sjízdné, ale pak jsme zvolily jen turistickou, takže jsme asi 2 km koloběžky tlačily - nesly skalami na Kozákov. Viděly jsme ale cestou penězoměneckou jeskyni a Drábovnu. 
K našemu zklamání byla restaurace na Kozákově zavřená, byl tam alespoň otevřený kiosek. S čím jsme v něm šláply vedle byl nápoj s názvem Radler. Představovaly jsme si to, že to bude stejnojmené ovocné pivo, které si občas dáváme. Stánkař ale k našemu udivení smíchal točené pivo se spritem. Byly jsme z toho tak vedle, že jen vyvalily oči, zaplatily a hnusonápoj si odnesly. Nic odpornějšího jsem nepila, takže to skončilo vylité u stromu. Škoda dobrého piva. 
Ještě jsem si vystoupala na rozhlednu a pak jsme po asfaltce směr Záhoří sjely opatrně, aby nám naše fenka stačila a také vzhledem k technickému stavu našich koloběžek, sjely dolů. Pak jsme se napojily na zelenou a modrou a sjely zpět do Klokočí. 
Zde jsme řešily, zda si máme cestu zkrátit opět taháním koloběžek skalami a nebo jet po silnici. Nakonec jsme zvolily tahání Klokočskými průchody, ale naštěstí to bylo jen 400 metrů nesení soutěskou po schodech. Pak už byl zase jen sjezd až na Zrcadlovou kozu.
Počasí nám na tento pobyt víc než přálo, bylo slunečno a teploty do 18 stupňů. Na výlety ideální. 

pohled na Klokočské skály

hrad Rotštejn

Drábovna

panoramata 1

vrch Kozákov

Klokočské průchody

panoramata 2

Žádné komentáře:

Okomentovat