Štítky

neděle 16. září 2012

 Podhůra a Rabštejnek u Chrudimi
14 km




 V okolí a na Vysočině je několik rozhleden a my jsme se rozhodly, že si to kolem každé projedeme a tady je první z nich. Rozhledna Bára v Podhůře.
Nedaleko Chrudimi je lesní areál Podhůra http://lesychrudim.cz/rekreacni-lesy-podhura/lanovy-park/. Je tu rozhledna, lanový park a spousta stezek k projetí. Většina jich je s asfaltovým povrchem, některé jsou jen lesní zpevněné, ale za sucha se dají sjet i na koloběžce.
My jsme od parkoviště projely kolem rozhledny, pak po žluté turistické k rybníčku. Tato cesta je v mapě značená jako pro MTB , ale s opatrností se dá sjet i na koloběžce. Pak dále po žluté do Rabštejnské Lhoty a po silnici do kopce necelý kilometr na hrad Rabštejnek. Potom jsme se zas vrátily do areálu a po zelené turistické, která je i cyklostezka 4185. Když jsme míjely modrou turistickou, zajely jsme si ještě na Kočičí hrádek a pak zpět po modré zase k rozhledně kde je i kiosek s občerstvením. 
Pokud použijeme asfaltové stezky je tato trasa bezbariérová, vhodná i pro vozíčkáře, jen je potřeba počítat se stoupáním a klesáním, takže spíše pro elektrické vozíky.

Rozhledna Bára

Rabštejnek

Kočičí hrádek

Je tu hodně míst k odpočinku




Žádné komentáře:

Okomentovat